נדל"ן

ראש שקט: מי הוא היזם הישראלי שגרם ליותר מ-300 משפחות לקבל הכנסה פסיבית מנדל״ן בארה״ב?

בעוד שאלפי ישראלים מתלבטים מה לעשות עם הכסף שחסכו, איפה להשקיע אותו וכיצד לגרום לו לעבוד עבורם, יותר מ-300 משפחות בארץ כבר מכניסות אלפי ואפילו עשרות אלפי שקלים בלי להניף אצבע, באמצעות יזם נדל״ן שעושה את כל העבודה עבורם. ״ראש שקט״, ו״לתת לכסף לעבוד בשבילי וללכת לישון״ אלה המשפטים שחוזרים על עצמם בכל פעם שאנחנו נפגשים עם לקוחות שלו. יצאנו לברר על מה כל המהומה וכיצד פרקטיקת ההשקעה שלו שנקראת: ״מולטי יוניט״, מספקת לו ביטחון כל כך גדול בעסקה שהוא מרגיש נוח מספיק להכניס לחוזה סעיף יומרני שאומר שהוא לא יקבל שקל אחד עד שהמשקיעים שאיתו מתחילים לראות רווחים יפים.

 

דניאל איבגי 20.6.21 // 10:15

יריב גולן (47) הוא אחד מיזמי הנדל״ן הוותיקים והמוכרים בתחום. במהלך הקריירה שלו הוא גרם ליותר מ-300 משקיעים ישראלים להגיע למצב בו הם משקיעים בנדל״ן אמריקאי "במחיר מציאה" ונהנים מהכנסה פסיבית משמעותית שמשנה את חייהם. נכון להיום, יריב גולן מנהל את קבוצת גולן קפיטל – אחד מבתי ההשקעות המובילים להשקעות נדל"ן, בהיקף עסקאות בשווי הגבוה מ-40 מיליון דולר, וטוען ש: ״כל אדם שצבר מעל 75,000 דולר בחייו ומשקיע לפי השיטה הנכונה בנדל״ן בארה״ב, מבטיח את השקט הפיננסי שלו לדורות!״. 

נפגשנו עם יריב גולן במשרדיו אשר ממוקמים במגדלי העסקים המפוארים בת״א, כדי לברר מקרוב מהי רמת הסיכון, כמה התעסקות ההשקעה דורשת מאיתנו, כמה כסף אנחנו יכולים להרוויח ולמה שווה לנו להשקיע יחד איתו?

היי יריב, למה להשקיע בארה״ב?

״תראה, יש מספר סיבות למה להשקיע בארה״ב. הראשונה שבהן היא כמובן העלות. המון משקיעים רוצים להשקיע בדירה בארץ, ולאחר מכן מגלים שהם צריכים לקחת משכנתא בגובה מיליון שקלים. ומשכנתא כזאת למעשה, היא התחייבות כלכלית מאוד גבוהה וההחזר החודשי יכול להעמיס מאוד על ההכנסה החודשית ויוצרת את ההפך – במקום שנגרום לכסף שלנו לעבוד ולהגדיל את ההכנסה החודשית שלנו, ולתת לנו יותר ״אוויר״ – הוא מכביד עלינו ומוסיף לנו דאגות. בארה״ב לעומת זאת, אם יש לך 75,000 דולר – אתה יכול להשקיע בלי לקחת שום הלוואה. 

בנוסף, זאת התשואה משכירות. אם בארץ קנית נכס בשווי 1.5 מיליון שקלים, ואתה מקבל שכירות חודשית של 4,000 שקל, בחישוב שנתי התשואה משכירות שלך עומדת על 3% ברוטו לפני הוצאות.

לעומת זאת, בארה״ב אם תשקיע 1.5 מיליון שקל תוכל לעשות הכנסה של 12,000 שקל נטו בחודש שזה פי 3 ממה שאפשר לעשות בארץ. מה שיותר יפה הוא שסף הכניסה להשקעה בארה"ב הוא נמוך ואפשר להתחיל בהשקעה של 250,000 שקל בלבד.״ 

כן, אבל אם יש נזילה, בעיה עם המזגן או כל דבר אחר… זה רחוק, זה מפחיד, אני לא יודע מה קורה שם ואין לי שליטה.

״היום כבר לא צריך לדאוג מהדברים האלה. אם אתה משקיע עם חברה יזמית רצינית ומנוסה, כמו אצלנו למשל – חלק מהעסקה יכלול גם את חברת הניהול שאנחנו עובדים איתה שנים. חברת הניהול היא חברה שמטפלת בנכס, בדיירים ולמעשה לוקחת מאיתנו כל התעסקות שלא תהיה…

בנוסף, בכל הנושא המשפטי, בירוקרטי, בנקאי וכדומה – אנחנו לוקחים את כל האחריות ומטפלים בהכל. גם אם יש אתגרים ובעיות שצצים במהלך הפרויקט, אנחנו כבר מנוסים ויודעים איך להתגבר על כל מכשול בדרך.״

אוקיי, ומה לגבי הסיכון, ככל שהתשואה גבוהה יותר, הסיכון גבוה יותר, לא??

״זאת שאלה חשובה מאוד, כי במקרה שלנו היא ממש לא נכונה בזכות מתודולוגיית ההשקעה הייחודית שלנו שנקראת: ״מולטי יוניט״. 

לפני שאנחנו משקיעים בנדל״ן, אנחנו חייבים להבין שאנחנו (המשקיעים) הם אלה ששולטים ברמת הסיכון! ואני באופן כללי לא אוהב סיכונים. ישנן 2 דרכים להשקיע בנדל״ן. הראשונה, מה שרובנו מכירים היא רכישה של נכס שנקרא ״סינגל יוניט״. כלומר בית, יחידת דיור, משרד בודד או חנות מסחרית בתוך מתחם ואותם אנחנו משכירים למשפחה, לעסק וכו׳…

במקרה כזה, אם הדייר ששוכר מאיתנו את הנכס עוזב, או לא מצליח לשלם וכו׳ – אנחנו בבעיה כי 100% מההכנסה שלנו נעצרת בבת אחת. 

אך לעומת זאת, יש את הדרך השנייה. הדרך שנקראת ״מולטי יוניט״. בסוג ההשקעה הזה אנחנו קונים נכס שיש בו מספר גדול של שוכרים. בין אם זה בניין דירות, מרכז מסחרי או בניין משרדים. עכשיו, במקרה שיש לנו נכס שיש בו 10 שוכרים, אז הסיכון שלנו מתחלק ב-10. ואם יש לנו נכס שיש בו 30 שוכרים, אז הסיכון מתחלק ב-30 וכך הלאה…״

מדהים! אבל זה לא יקר יותר לקנות בניין עם 20 דירות?

״כמובן שזה יותר יקר! אך שים לב ידידי, במקרה שלנו לדוגמה אנחנו אוספים מספר משקיעים וקונים את הנכס יחד. כל משקיע – משקיע סכום מסוים בפרוייקט. ובהתאם לסכום שהשקיעו, כל אחד מקבל תמורה לפי החלק היחסי שלו בהשקעה.

כך שבאותו סכום בו רכשת יחידה אחת, אתה רוכש אחוזים ב-20 או 30 יחידות והסיכון שלך פשוט מצטמצם פלאים. 

בנוסף לכך, אם כבר מדברים על סיכון, אז אצלנו אנחנו בוחנים את השוכרים, את הרקע ואת יכולת ההחזר שלהם ולא מקבלים כל אחד. וגם אם יש שוכר בעייתי, יש לנו הרבה קשרים וחברות שאנחנו עובדים איתן ותוך זמן מאוד קצר אנחנו נמצא מחליף. ככה שהסיכון יורד למינימום האפשרי.״

וואו! ותגיד, איך אתה יודע ב-100% ששווי הנכס יצמח וההשקעה תצליח?

תראה, אין דבר כזה בעולם ההשקעות ״יודע ב-100%״! אך מצד שני, לפני כל עסקה שאנחנו עושים יש תהליך שלם שאנחנו עוברים כדי לבחור את הנכס.

חשוב לבצע את כל הבדיקות בקפדנות ולא לוותר על שום שלב.

1. שלב בדיקות הנאותות – כאן אנחנו בוחנים את כל העסקה, את הדוחות הכספיים, המצב הפיזי של הנכס, שולחים מהנדס שבודק את הנכס, שולחים רו״ח שעובר על הדוחות הכספיים של הנכס כדי לוודא שהוא באמת מכניס כמו שאנחנו מצפים ושלא היו בעיות.

לאחר מכן, אנחנו שולחים עו״ד שבודק בטאבו שהכל נקי, שאין שיעבודים על הנכס ואין סכנות משפטיות שמתחבאות לנו בהמשך. 

2. שלב בדיקת סביבת הנכס – אחרי שבדקנו את הכנס עצמו, אנחנו רוצים לבדוק את הסביבה שלו… תחשוב על זה, אף אחד לא ירצה לקנות וילה ענקית עם בריכה ו-8 חדרים אם היא נמצאת בשכונת פשע הכי מפחידה בארה״ב – נכון? 

בבדיקה הזאת אנחנו מבררים שזה ללא אזור שומם, מוודאים שהאזור מתפתח מבחינה כלכלית וקהילתית. בודקים שהאוכלוסייה נמצאת בחתך סוציו אקונומי שמתאים לסוג ההשקעה (בד״כ גבוה).  למשל אם קונים מרכז מסחרי, אנחנו רוצים לדעת כמה כלי רכב עוברים בכביש ליד המרכז המסחרי במהלך היום/שבוע – נתון חשוב עבורנו כדי לדעת מה רמת החשיפה של המרכז המסחרי לאנשים.

3. בדיקת כלכלה מקומית – בשלב הזה אנחנו מוודאים שהכלכלה היא כלכלה מבוזרת… כלומר לא מסתמכת על ענף אחד מרכזי. למשל ב-2008 הקריסה של ענף הרכב במישיגן הפיל 80% מהעבודה באזור כי כולם עבדו בענף הרכב.

בנוסף, גם חשוב לנו שהכלכלה תהיה מפותחת, עיר עם תנופת בנייה, עיר שקולטת אנשים חדשים, מקומות עבודה בגדילה וכו׳ זה תמיד עוזר להבטיח את הצמיחה של הנכס.

4. הבנק המלווה שלנו בארה״ב, אותו הבנק שאנחנו לוקחים כדי שישלים את המימון לעסקה שאנחנו עושים – הוא בעצמו שולח אנשי מקצוע לבדוק את הנכס ולאשר אותו. ותאמין לי, אם חשבת שהבנקים בארץ קשים – אז באמריקה הם קשים פי כמה. תחשוב כמה בדיקות עושה בנק שמלווה כמה מיליוני דולרים לעסקה ומעבר לבדיקות שהם עושים על הנכס, הם בודקים גם את היזם עצמו, את הרקע והניסיון שלו.״ 

נשמע מדהים! אבל חייב להיות איזשהו ״קאטץ׳׳ בכל ההשקעה הזאת לא?

תראה אני לא יודע על שום ״קאטץ״… כל המשקיעים שמשקיעים איתי הם לא סתם אנשים שאנחנו מוכרים להם עסקאות ומקבלים עמלה.  

הלקוחות שלי הם גם שותפים יחד איתי באותו פרויקט. אני משקיע את ההון שלי, בדיוק איפה שאני אומר ללקוחות להשקיע את ההון שלהם… ככה שכל משקיע יכול להרגיש בטוח כשהוא משקיע איתי כי האינטרס שלנו משותף – לעשות כסף מהעסקה. 

ויותר מזה, אני חותם בחוזה שאני לא מושך כסף אם המשקיע לא עשה מינימום תשואה מסוימת על ההשקעה.

אני לא רוצה לפגוע בשם של אף אחד, אבל אני יכול להגיד לך שיש חברות השקעות שהן לא היזם. הן למעשה חברות שיווק של נכסים, המטרה של חברות כאלה היא פשוט להביא ליזמים לקוחות שישקיעו אצלהם ולקבל עמלה. לא מעניין אותן אם העסקה תצליח, הן רק רוצות למכור ליזמים את המשקיעים. במקרה שלנו, אנחנו בעצמנו היזמים ואנחנו נפגשים עם המשקיעים אחד על אחד.״

עכשיו אני מבין… ותגיד - השקעה כזאת מתאימה לכל אחד?

״ תראה, קודם כל מי שרוצה להשקיע חייב שיהיו לו 75,000 דולר ומעלה פנויים להשקעה. אגב, הייתי אומר שההשקעה מהסוג הזה מתאימה במיוחד לאנשים שרוצים שקט נפשי, לא רוצים להתעסק בכלום. רוצים לתת למישהו את הכסף ולישון בשקט בזמן שהוא עושה את העבודה.

וכמובן אלה שהבינו שבארץ הם בחיים לא ישיגו תשואות כמו שאפשר לעשות בארה״ב ב-5 שנים של השקעה.״

משקיעים מרוצים ב'גולן קפיטל'

נשמע נהדר! אז איך מתחילים?

״לפני שאנחנו עושים את הקפיצה למים – אני ממליץ לכל אדם שמעוניין להשקיע בשיטת מולטי יוניט יחד איתנו בארה"ב לקבוע איתנו פגישה כדי להתאים לו את העסקה בהתאם ליכולות, לציפיות ולמטרות שלו.״

כתבות דומות

״אני חולת שיפוצים אובססיבית ובעלי תומך בזה״: שיטת השיפוצים שתחסוך לכם עשרות (ואפילו מאות) אלפי שקלים

הדעה הרווחת בקרב ישראלים לגבי עולם השיפוצים היא ש"לא ניתן לבצע שיפוץ יוקרתי לבית, מבלי לחרוג מהתקציב שהקצנו מראש ומבלי לשרוף כסף מיותר". עד היום, כשהיינו צריכים לשפץ את הבית, כל התהליך היה נראה בערך כך: נפגשנו עם אדם זר במשך כמה שעות, דיברנו על השיפוץ שרצינו לעשות, הראנו לו את הבית ובסוף הפגישה הרגשנו שאנחנו סומכים עליו אז העברנו לו את עשרות, ואפילו מאות אלפי שקלים. האם זה חייב להיות ככה? אייל סקופ מומחה לשיפוץ מבנים יוקרתיים, טוען שעל ידי הצבת יעדים נכונה ושימוש בעקרון "קסם" פשוט, נוכל להגיע לרמות שיפוץ מדהימות שעוד לא נראו כמותן בארצנו הקטנה, ולחסוך לא מעט כסף על הדרך. נשמע טוב מכדי להיות אמיתי? יצאנו לבדוק.

לכתבה »

נזקי מים בבית? שירות חדשני יעזור לכם לקבל את תשלום הפיצוי מחברת הביטוח, בלי בירוקרטיה וללא סיכון מצדכם

בדירות ובתים רבים קיימים כתמי רטיבות מנזקי מים. רוב בעלי הבתים לרוב לא מטפלים בבעיה או סופגים את עלויות טיפול הנזק על חשבונם מבלי לדעת שנזקים אלו מכוסים בביטוח. השמאי המומחה, שלמה פרנקיל, מייסד 'אקספרט פלוס – המרכז למימוש זכויות ביטוח', מסביר כיצד ניתן להגיש דרישה לפיצוי מחברת הביטוח ובאמת לקבל את מלוא תשלום הפיצוי בלי להסתבך עם טפסים וסיכון הכסף שלנו.

לכתבה »
ויקי הלד

השיטה המדעית לפיצוח שוק הנדל"ן האמריקני

נדל"ן בארה"ב מתברר בתור הצעד הנכון לחופש כלכלי, מסיבות רבות (למשל: רווחים פי 2 מנדל"ן בישראל). יזמית נדל"ן שמסייעת למשקיעים ישראליים בתחום מסבירה איך עם השקעה של החל מ-50,000 דולר אפשר ברוגע ושלווה לדאוג לעצמך לפנסיה מרשימה, וגם לעזור לילדים

לכתבה »

האישה מאחורי הקלעים של שוק הדירות בישראל מחזיקה רשימות המתנה של מאות רוכשים

שוק הנדל"ן רותח – כך תמיד אומרים, אבל כשפרויקטי נדל"ן צצים כמו פטריות אחרי הגשם והופכים את השוק לרווי ותחרותי, כיצד יכול יזם להבטיח מכירה מיטבית של הדירות במינימום עלויות שיווק? ראיון בלעדי עם שרון דידי, האישה שמאחורי המיזם המצליח "דירות בשושו", עם חשיפת הסוד שיכול להציל לכל יזם נדל"ן את הפרויקט – למכור מקסימום דירות למשקיעים מובילים, בלי לשבור את הראש ולהסתבך עם משווקים חיצוניים

לכתבה »

כתבות דומות

״אני חולת שיפוצים אובססיבית ובעלי תומך בזה״: שיטת השיפוצים שתחסוך לכם עשרות (ואפילו מאות) אלפי שקלים

הדעה הרווחת בקרב ישראלים לגבי עולם השיפוצים היא ש"לא ניתן לבצע שיפוץ יוקרתי לבית, מבלי לחרוג מהתקציב שהקצנו מראש ומבלי לשרוף כסף מיותר". עד היום, כשהיינו צריכים לשפץ את הבית, כל התהליך היה נראה בערך כך: נפגשנו עם אדם זר במשך כמה שעות, דיברנו על השיפוץ שרצינו לעשות, הראנו לו את הבית ובסוף הפגישה הרגשנו שאנחנו סומכים עליו אז העברנו לו את עשרות, ואפילו מאות אלפי שקלים. האם זה חייב להיות ככה? אייל סקופ מומחה לשיפוץ מבנים יוקרתיים, טוען שעל ידי הצבת יעדים נכונה ושימוש בעקרון "קסם" פשוט, נוכל להגיע לרמות שיפוץ מדהימות שעוד לא נראו כמותן בארצנו הקטנה, ולחסוך לא מעט כסף על הדרך. נשמע טוב מכדי להיות אמיתי? יצאנו לבדוק.

לכתבה »

נזקי מים בבית? שירות חדשני יעזור לכם לקבל את תשלום הפיצוי מחברת הביטוח, בלי בירוקרטיה וללא סיכון מצדכם

בדירות ובתים רבים קיימים כתמי רטיבות מנזקי מים. רוב בעלי הבתים לרוב לא מטפלים בבעיה או סופגים את עלויות טיפול הנזק על חשבונם מבלי לדעת שנזקים אלו מכוסים בביטוח. השמאי המומחה, שלמה פרנקיל, מייסד 'אקספרט פלוס – המרכז למימוש זכויות ביטוח', מסביר כיצד ניתן להגיש דרישה לפיצוי מחברת הביטוח ובאמת לקבל את מלוא תשלום הפיצוי בלי להסתבך עם טפסים וסיכון הכסף שלנו.

לכתבה »
ויקי הלד

השיטה המדעית לפיצוח שוק הנדל"ן האמריקני

נדל"ן בארה"ב מתברר בתור הצעד הנכון לחופש כלכלי, מסיבות רבות (למשל: רווחים פי 2 מנדל"ן בישראל). יזמית נדל"ן שמסייעת למשקיעים ישראליים בתחום מסבירה איך עם השקעה של החל מ-50,000 דולר אפשר ברוגע ושלווה לדאוג לעצמך לפנסיה מרשימה, וגם לעזור לילדים

לכתבה »

האישה מאחורי הקלעים של שוק הדירות בישראל מחזיקה רשימות המתנה של מאות רוכשים

שוק הנדל"ן רותח – כך תמיד אומרים, אבל כשפרויקטי נדל"ן צצים כמו פטריות אחרי הגשם והופכים את השוק לרווי ותחרותי, כיצד יכול יזם להבטיח מכירה מיטבית של הדירות במינימום עלויות שיווק? ראיון בלעדי עם שרון דידי, האישה שמאחורי המיזם המצליח "דירות בשושו", עם חשיפת הסוד שיכול להציל לכל יזם נדל"ן את הפרויקט – למכור מקסימום דירות למשקיעים מובילים, בלי לשבור את הראש ולהסתבך עם משווקים חיצוניים

לכתבה »